Løvøya i Horten

Løvøya er en halvøy i Oslofjorden like nord for Horten i Vestfold. Den ligger naturskjønt og fritt til, en drøy times kjøring fra Oslo.

Like ved- mot Indre Havn- finner vi øyene Mellomøya, Østøya og Vealøs. Disse tilhører Forsvaret.

Løvøya ligger i et varmt og frodig område. Her finnes en særegen geologi og flotte edelløvskoger med mye spennende plante- og dyreliv.

Sentralt i campingområdet ligger historiske Løvøykapellet med Olavskilden. Denne inngår i Pilegrimsleden. Stedet gir en spesiell atmosfære- og vitner om et valfartsted helt fra tidlige tider. Samtidig er det kort vei til Borre Golfbane, Borreparken med sine vikingegraver og historiske senter, og byen med alle fasiliteter.

Sammen med sommerhytter og noen få fastboende, er Løvøya Camping & Båthavn det sentrale midtpunktet på øya. Her kan du nyte livet med bading, fisking, båtliv, fotturer, sykling og andre aktiviteter. Eller du kan velge stillhetens ro i et fantastisk naturområde.

 

Løvøya Camping & Båthavn

Vadfiskerstua

Vadfiskerstua er det sentrale samlingspunktet for gjester og besøkende ved Løvøya Camping & Båthavn. Her finnes resepsjon og vaktmann, moderne sanitæranlegg, vaskemaskiner, store parkeringsplasser, campinghytter, båthavn, korttids bobil- og caravanplasser, kiosk/ kafé og mye annet.

Kaféen er liten og koselig med lokalt løvtrepreg. Her står bl.a. Verdens største tretrau til utstilling og beundring. Det er også lokalt laget. Et nytt glasstilbygg (Løvøyhallen) er lyst, lunt og trivelig- og med egen vedovn! Her kan en nyte mat og drikke i naturskjønne omgivelser, og samtidig følge med på sommertrafikken og båtlivet utenfor. Lokalene egner seg også som utleie til mindre selskaper, møter o.l. .

Vi har skjenkerett for øl og vin. Kjøkkenet er spesialister på biffsnadder og Løvøypizza, men vi har naturligvis også rikelig med vanlige kioskvarer.

 

Løvøya Camping & Båthavn