Aktiviteter og severdigheter rundt Løvøya

Turforslag til fots, sykkel eller båt

Horten og Omegn Turistforening har i samarbeid med de lokale historielagene og Horten Kommune utarbeidet Historiske turstier i Horten kommune, der Løvøyområdet inngår i flere av turene.

Løvøya byr på flotte turmuligheter med spektakulær utsikt, både til fots, på sykkel og på sjøen. Her fra turen rundt øya. (Foto: ut.no)

Spesielt anbefales Turen rundt Løvøya, en fottur Løvøya rundt gjennom variert natur og med flott utsikt over Oslofjorden. Kanskje finner du de skjulte avstikkerne til Røverstien og Røverhula?

I tillegg er Hortensmarka nord en rundtur gjennom variert løvskog langs det fuglerike Borrevannet.

For syklende er det flotte turmuligheter fra Løvøykapellet til Hortens to andre middelalderkirker Borre kirke og Nykirke kirke, som også kan tas som en rundtur. På rundturen kan dere også besøke det historiske Midgard Vikingsenter ved Borrehaugene.

For våre båt- og kajakkgjester anbefales både turen fra Løvøya til Indre Havn og Løvøysundet – Frebergsvik, som forteller spennende historie fra dette strategisk beliggende- og tidligere vulkanske sjøområdet.

Kart og turbeskrivelser kan også fås i resepsjonen på Løvøya Camping & Båthavn.

Løvøykapellet

Like ved campingområdet ligger den historiske steinkirken Løvøykapellet. Tidligere valfartet pilegrimer til den hellige Olavskilden her. Nå arrangeres det konserter, omvisninger og gudstjenester gjennom hele sommeren.

Turistkontoret Visit Horten

nettsidene til turistkontoret i Horten finner du tips til museer, spisesteder og annet du kan besøke i området mens du er på besøk.