Nyttige lenker for Løvøya & omegn

Turstier

Horten og Omegn Turistforening har i samarbeid med de lokale historielagene og Horten Kommune utarbeidet Historiske turstier i Horten kommune, der Løvøyområdet inngår i flere av turene.

Løvøya byr på flotte turmuligheter, både til fots og på sjøen. Her fra turen rundt øya. (Foto: ut.no)

Spesielt anbefales Turen rundt Løvøya, en fottur Løvøya rundt gjennom variert natur og med flott utsikt over Oslofjorden.

I tillegg er Hortensmarka nord en rundtur gjennom variert løvskog med spektakulære utsiktspunkter.
For syklende er det flott turmuligheter fra Løvøyakapellet til Hortens to andre middelalderkirker Borre kirke og Nykirke kirke, som også kan tas som en rundtur.

For våre båtgjester anbefales både turen fra Løvøya til Indre Havn og Løvøysundet – Frebergsvik, som forteller spennende historie fra dette strategisk beliggende- og tidligere vulkanske sjøområdet.

Kart og turbeskrivelser kan også fås i resepsjonen på Løvøya Camping & Båthavn.

 

Løvøykapellet

Like ved campingområdet ligger den historiske steinkirken Løvøykapellet. Tidligere valfartet pilegrimer til den hellige Olavskilden her. Nå arrangeres det konserter, omvisninger og gudstjenester gjennom hele sommeren.

 

Turistkontoret Visit Horten

nettsidene til turistkontoret i Horten finner du tips til museer, spisesteder og annet du kan besøke i området mens du er på besøk.

 

Båtutleie

Løvøya Båthavn har en mindre båt med påhengsmotor for utleie til campingens gjester. Ta kontakt med resepsjonen.